Vi er stolte over at kunne præsentere Food Upcycling – et nyt ambitiøst projekt, hvor vi sammen med danske fødevarevirksomheder tager kampen op mod madspild og sætter fokus på at udnytte fødevaresektorens reststrømme til nye, værdifulde produkter.
Projektet har netop fået støtte fra Industriens Fond med 13 millioner kroner, og det markerer startskuddet på et fællesskab, hvor vi skal hjælpe virksomheder med at finde og udnytte potentialet i deres sidestrømme. “Hvis virksomhederne får greb om at udnytte deres sidestrømme bedre og omdanne dem til nye produkter, reducerer de produktionsomkostninger og skaber nye indtægtskilder. Det kan lyde simpelt, men virkeligheden er, at det ofte er en kompliceret proces, som virksomhederne skal have hjælp til. Det får de nu med dette initiativ,” udtaler Thomas Hofman-Bang, direktør i Industriens Fond.
Food Upcycling samler en række stærke partnere som DTU Fødevareinstituttet, DI Fødevarer, Landbrug & Fødevarer, Dagrofa, Food Valley og Food & Bio Cluster Denmark, og i spidsen står Teknologisk Institut. Projektleder Knud Erik Hilding-Hamann siger:
“Med vores fødevareteknologiske viden ser vi frem til at hjælpe virksomheder med at udnytte fødevare-sidestrømme. I Food Upcycling vil vi rådgive fra idé til færdigt produkt, bidrage til innovative procesløsninger, etablere nye partnerskaber og sikre kvalitet og fødevaresikkerhed i de nye produkter.”
Projektet hjælper 300 virksomheder med at kortlægge og vurdere deres reststrømme – heraf får 40 virksomheder direkte støtte til at udvikle nye løsninger og produkter. Som en del af projektet lanceres en digital platform, hvor vi samler viden, netværk, værktøjer og inspiration for alle i fødevarebranchen, der ønsker at arbejde med upcycling og cirkulær økonomi.
Læs den fulde pressemeddelelse fra Industriens Fond her.