Projektet er sammensat af et bredt konsortium, der har kontakt til alle dele af fødevareindustriens værdikæde. Stærke faglige kompetencer, et vidtforgrenet netværk indenfor fødevarebranchen og evnen til at sætte de rigtige partnere sammen kendetegner dette konsortium, der sammen skal løfte fødevareindustriens uudnyttede sidestrømme til værdifulde produkter.
Teknologisk Institut er projektleder og driver Food Upcyclings virksomhedsforløb. DTI har stærke kompetencer indenfor hele fødevareværdikæden fra jord til bord, f.eks. forædlingsteknologier, udnyttelse af sidestrømme, proces- og produktudvikling, kvalitet og fødevaresikkerhed samt holdbarhed foruden at besidde kompetencer indenfor forretnings- og værdikædeinnovation. Desuden har DTI et omfattende netværk i fødevareindustrien. De deltagende centre fra Teknologisk institut er hhv. Innovation og Digital transformation, Bioressourcer, Fødevareteknologi samt Fødevaresikkerhed og Kvalitet
DTU Fødevareinstituttet forsker i og formidler gennem rådgivning, innovation og undervisning bæredygtige og værdiskabende løsninger inden for fødevarer og sundhed til gavn for samfundet. DTU vil bl.a. bidrage med deres viden indenfor Novel Food samt sparring ift. opgradering af sidestrømme og procesteknologi for at få mest mulig værdi ud af sidestrømme.
DI Fødevarer er et branchefællesskab for over 280 fødevarevirksomheder, lige fra små iværksættere til de største globale fødevarevirksomheder i Danmark. DI vil bidrage med deres omfattende netværk i fødevareindustrien og facilitere kontakt til fødevarevirksomheder med potentiale for bedre udnyttelse af sidestrømme og virksomheder, hvor forædlede ingredienser fra sidestrømme kan komme i anvendelse.
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. L&F og organisationens branchefællesskab Planteværket vil bidrage med rekruttering af deltagende virksomheder og være videnspredningspartnere via deres vidtforgrenede netværk til virksomheder, der producerer både plantebaserede og animalske fødevarer. Medlemmerne tæller store, mellemstore og små virksomheder foruden startups - i alt cirka 1.000 virksomheder, der producerer råvarer, ingredienser og færdige produkter til det nationale og internationale marked.
Dagrofa er en dansk dagligvarekoncern, der ejer MENY og leverer til en række øvrige købmænd, herunder SPAR-, Min Købmand- og Let-Køb- butikkerne. Dagrofa repræsenterer en værdikæde til afsætningsmarkeder via deres logistiksystemer og de i alt 511 butikker i Danmark samt flere afsætningskanaler igennem NorgesGruppen i Norge. Dermed er Dagrofa projektets vigtige forbindelse til afsætningsleddet for nye produkter baseret på fødevaresidestrømme. Dagrofa vil indgå i projektet for at bidrage til at vurdere relevans og markedspotentiale for idéer til udnyttelse af sidestrømme til fremstilling af produkter til såvel detail som foodservicesektoren.
Foodvalley er en international non-profit netværksorganisation med base i Nederlandene. FV har mere end 300 medlemsvirksomheder og organisationer, der allerede har væsentlige forretninger baseret på upcycling af fødevaresidestrømme. FV har særligt fokus på innovation indenfor tre felter: proteiner, fødevarer og sundhed samt cirkulær biomasse. FV etablerer projekter med partnere og medlemmer, driver også et internationalt upcycling-netværk og har dokumenteret potentialer samt barrierer inden for upcycling af fødevarer. FV vil I projektet bidrage med gennemprøvede modeller for udnyttelse af sidestrømme i fødevaresektoren, netværksopbygning og til at skabe koblingen mellem Food Upcycling-platformen og den internationale matchmaking-platformen FoodLeap.
Food & Bio Cluster Denmark er Danmarks nationale klynge for fødevarer og bioressourcer. FBCD samler virksomheder og vidensinstitutioner for at fremme innovation og bæredygtig udvikling – bl.a. ved at udnytte sidestrømme fra fødevareindustrien. Med stærke kompetencer inden for upcycling og værdiskabelse af bio-baserede rest- og sidestrømme hjælper FBCD med at omsætte affald til nye produkter, foder, materialer eller energi – og dermed skabe både miljømæssige og økonomiske gevinster. FBCD’s rolle i Food Upcycling vil være som formidlingspartner og som forankringspunkt efter projektet slutter ved bl.a. at drive hjemmesiden videre.