Workshop: Udnyttelse af kaffens sidestrømme - fra kaffegrums til en cirkulær forretning

  1. Food Upcycling
  2. Vær med
  3. Workshops

Workshop d. 13. januar 2026 13.00-15.00:

Skab værdifulde produkter ved brug af kaffegrums

Få overblik over de nyeste muligheder for værdiskabelse af kaffegrums – fra produktideer til cirkulære forretningsmodeller.

Målgruppe

Workshoppen henvender sig primært til virksomheder og iværksættere i kaffens værdikæde:

  • Caféer og restauranter
  • Møde- og konferenceaktører
  • Affalds- og ressourcehåndteringsvirksomheder
  • Brancheorganisationer/-netværk
  • Virksomheder med interesse i at anvende kaffegrums i nye produkter

De meste relevante deltagere i din organisation vil være beslutningstagere, produktions-, udviklings- og bæredygtighedsansvarlige.

Udbytte

  • Du får et klart overblik over, hvordan kaffegrums kan skabe værdi i netop din virksomhed – inkl. muligheder, begrænsninger og eksempler.
  • Du går derfra med konkrete løsningsidéer, der er prioriteret efter effekt og ressourcebehov.
  • Du får indblik i relevante cases og teknologier fra branchen.
  • Du møder mulige samarbejdspartnere på tværs af værdikæden.
  • Du får tydelige næste skridt og en plan for, hvordan du kan komme i gang efter workshoppen.

Indhold på workshoppen

  • Velkomst og introduktion til Food Upcycling og hinanden
  • Fagligt oplæg: Kaffegrums fra brygning af kaffe – status, potentialer og barrierer
  • Virksomhedscases
  • Pause
  • Opgave 1: Behov, personer og teknologi (gruppearbejde)
  • Opgave 2: Udvælgelse af løsninger, opsamling og Q&A
  • Rundvisning i Fødevareteknologi på Teknologisk Institut
  • Afrunding, tak for i dag samt evaluering