Workshop: Udnyttelse af kaffens sidestrømme - fra rester og spild i produktionen til en cirkulær forretning

  1. Food Upcycling
  2. Vær med
  3. Workshops

Workshop d. 13. januar 2026 10.00-12.30:

Skab værdifulde produkter af sidestrømme fra kaffeproduktion

Oplev kaffens uforløste potentiale og vær med til at skabe nye cirkulære forretningsmuligheder baseret på sidestrømme fra kaffeindustrien.

Målgruppe

Workshoppen er for virksomheder, organisationer og iværksættere, som genererer sidestrømme fra kaffeindustrien, eller som vil udforske nye produktmuligheder med kaffens sidestrømme:

  • Importører, risterier, caféer, restaurationer, møde- og konferencevirksomheder
  • Fødevareproducenter, ressourcehåndteringsfirmaer og virksomheder, der kunne være interesseret i at anvende kaffe-sidestrømme i helt nye produkter
  • Brancheorganisationer og netværk
  • Iværksættere, beslutningstagere, produktionsansvarlige og udviklingsansvarlige med strategisk eller operationelt ansvar for bæredygtighed, produktudvikling eller forretningsudvikling 

Formål

At inspirere fødevare- og kaffeproducenter samt andre virksomheder til at omdanne kaffens sidestrømme til nye produkter gennem bæredygtige løsninger og cirkulære forretningsmodeller, der reducerer affald og skaber værdi af kaffesidestrømme.

Udbytte

  • Du får et klart overblik over, hvordan kaffesidestrømme kan skabe værdi i netop din virksomhed – inkl. muligheder, begrænsninger og eksempler.
  • Du går derfra med konkrete idéer og løsningsforslag prioriteret efter effekt og ressourcebehov.
  • Du får indblik i relevante cases, teknologier og forretningsmodeller fra branchen.
  • Du møder potentielle samarbejdspartnere og får hjælp til at matche på tværs af værdikæden.
  • Du får tydelige næste skridt via et handlingskort, så du kan komme videre efter workshoppen.

Indhold på workshoppen

  • Velkomst, præsentation og introduktion til Food Upcycling
  • Fagligt oplæg: Sidestrømme i kaffebranchen – status, potentialer og barrierer
  • Cases: Aktuelle anvendelser af kaffesidestrømme
  • Udvælgelse af fokusområder
  • Pause
  • Opsummering og afstemning om fokusområder
  • Gruppearbejde: Idéudvikling i grupper på de udvalgte fokusområder
  • Fælles opsamling, Q&A og øvelse
  • Kort rundvisning i Fødevareteknologi på Teknologisk Institut
  • Afrunding, evaluering og tak for i dag